highschoolholland.reismee.nl

High School Holland Oriëntatie Dag 1: De Aankomst

Het is zover! Het nieuwe schooljaar begint bijna en gisteren zijn de eerste studenten in Nederland aangekomen. Angela heeft op het vliegveld geslapen om zo op tijd te zijn voor de eerste aankomst van de Nieuw-Zeelandse Andrew.Om 06.30 was zij op Schiphol om hem als eerste op te pikken. Daarna volgden al gauw de volgende studenten: de eerstestudenten uit Thailand, uit Italië, uit Taiwan en daarna kwamen ook de vluchten uit Midden- en Zuid-Amerika aan, zoals uit Mexico, Argentinië en Brazilië. Gelukkig had Angela dan ook hulp van Regio Coördinatoren Barbèl en Marije om zo van aankomsthal naar aankomsthal te kunnen racen om iedereen zopersoonlijk op te kunnen vangen.

Om 13:30 vertrok de eerste bus naar het oriëntatiekamp. Wat later dan gepland, aangezien er wat vertragingen waren en een aantal studenten iets te diep in de winkels op Schiphol verstopt zaten. Al met al zatuiteindelijk iedereen in de bus en ging deze erg gezellig gestemdop weg naar Summercamp Heino, waar Jill en Kayleigh hen hartelijk hebben verwelkomd op het kampterrein.

In de middag kwamen er nog veel meer studenten aan: een tweede lichting uit Thailand, Brazilië en Italië, en de eerste Japanners,Australiërs en Amerikanen. Nadat de Australische meiden twee uur zoek waren geweest doordat zij uit een andere vertrekhal kwamen dan stond aangegeven en waar Angela dan ook stond,hebben we ze uiteindelijk door te laten omroepen en wat telefoontjes met Australiëte plegen weten te traceren. Eind goed al goed!

Om 18:00 vertrok deze tweede en laatste lading studenten in de regen naar het Summercamp. De eerste groep studenten had zich inmiddels al lekker gesetteld op het Summercamp. Er werd gekeken wie er met wie in welke kamer lag, koffers werden uitgepakt, de eerste spelletjes werden gespeeld en alle nationaliteiten en culturen gingen met elkaar om tafel! Een lekkere maaltijd stond er voor hen klaar, en toen de tweede lichting om 20:30 aankwam op het kamp, was er gelukkig nog voldoende voor hen over gebleven én warm waardoor zij ook nog een lekker bordje hebben kunnen eten.

Om 23.00 lag iedereen toch weldoodop in bed, waarvan sommige al een paar uur eerder de ogen hadden dichtgedaan vanwege deellenlange vlucht en de opkomende jetlag.Helaas heeftde Venezolaanse Diego zijn aansluiting eerder vandaag gemist en komt hij daarom pas tegen middernacht aan op Schiphol. Na alle mogelijke opties te hebben overwogen hebben we maar voor de meest verstandige en fijne oplossing gekozen: Angela en Diego slapen nog een nachtje ineen fijn hotel op het vliegveld om morgen zo weer uitgerust naar het verre oosten te kunnen vertrekken. Beide kunneninmiddels wel wat slaap gebruiken!

Al met al was het een erg lange en bijna 20-uur durende dag, maar ookeen ontzettendleuke dag met heel veel nieuwe indrukken!Veel enthousiasme vande studenten om dan echt in Nederland te zijn en van het High School Holland team om hun studenten eindelijk te kunnen ontmoeten en ontvangen. Op Summercamp Heino gaat het licht nu uit, en op Schiphol Airport blijft het nog heel even branden voordat het daar ook definitief uitgaat voor deze eerste dag van de oriëntatieweek augustus 2015!

Reacties

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!

Deze reis is mede mogelijk gemaakt door:

Travel Active