highschoolholland.reismee.nl

Oriëntatiedag 3: survivallen en nieuwe culturen ontdekken

Dag 3 is alweer aangebroken, de dag van workshops en survivallen en de aankomst van de Belgische studenten.

Op het kamp is iedereen opgestaan en maken zij zich klaar voor een leerzame en actieve dag. De studenten werden onderverdeeld in twee groepen. Groep 1 kreeg 's morgens een workshop interculturele sensitiviteit van Annemarie. Zij is specialist op het gebied van interculturele verschillen en legt aan de studenten uit hoe ze hiermee om kunnen gaan. Voor sommige studenten zal Nederland een ware cultuuromslag zijn. De studenten kregen een 3 uur durende workshop waarin werd uitgelegd wat cultuur nou precies is, wat de verschillen kunnen zijn, hoe de studenten deze kunnen herkennen en hoe ze hiermee om moeten gaan. Gelukkig hoefden ze niet 3 uur lang te luisteren, er werd juist op een interactieve manier met de stof omgegaan, door middel van vragen, spelletjes en gesprekjes.

Ondertussen deed groep 2 iets veel actievers en spannenders. Zij deden namelijk de Challenge Run. Op het survival terrein konden de studenten klimmen, kanoën, een hele klimtocht doen, steppen, zwemmen, de mogelijkheden waren eindeloos. Een geslaagde ochtend voor de studenten uit groep 2, ze hebben zich volop vermaakt en natuurlijk konden vieze kleren niet achterblijven.

Na het ochtend programma is iedereen met elkaar gaan lunchen en vond de wisseling van programma's plaats. Ondertussen was Regio Coördinator Barbel op Schiphol om hier alle Belgische studenten op te vangen die daar aankwamen. Toen iedereen compleet was heeft Barbel ze naar de bus gebracht en kwamen ze richting het kampterrein. Daar werden ze door het High School Holland team en alle andere studenten hartelijk opgevangen.

In de loop van de dag was het eindelijk lekker weer geworden, dus na het middagprogramma waren de studenten lekker buiten aan het voetballen, badmintonnen, beach volleyballen, of lekker in het gras aan het liggen. Alle studenten hielpen hun nieuwe Belgische vrienden goed mee om hun kamer te wijzen en spullen mee te dragen. Na een korte kennismaking zijn we gaan eten en hierna was het aan de Belgische studenten om de interculturele workshop te volgen. De overige studenten hadden vrije tijd om lekker te doen wat ze wilden. Ze maakten zich al wat druk om de Nederlandse toets van morgenochtend, die hun Nederlandse kennis van dat moment zou gaan testen. Nadat de Belgische studenten klaar waren hadden we nog even de tijd met z'n allen te kletsen en het gezellig te maken, voordat het weer bedtijd was.

Reacties

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!

Deze reis is mede mogelijk gemaakt door:

Travel Active